L’escala RACE va ser validada prospectivament en 357 pacients consecutius amb sospita d’ictus atesos pel SEM. Un cop atesos al l’hospital, l’equip de neurologia va avaluar la gravetat amb l’escala NIHSS i la presència d’oclusió de gran vas (caròtida intracranial, segment proximal d’artèria cerebral mitja, oclusió en tàndem o artèria basilar).

 

Correlation

L’escala RACE avaluada a nivell pre hospitalari mostra una alta correlació amb l’escala NIHSS avaluada per neuròlegs a nivell pre hospitalari (r=0.76; p<0.001). Una escala RACE de >4 correspon a una NIHSS >10.

Sensibility&SpecificityLa capacitat predictiva de l’escala RACE per detectar una oclusió de gran vas cerebral és alta (AUC 0.82).

Una puntuació RACE≥5 es considera com a millor punt de tall per diagnosticar pacients amb oclusió de gran vas, amb una sensibilitat de 0.85, especificitat de 0.68, VPP 0.42 i VPN 0.92.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *